Wij zoeken een enthousiaste voorzitter!

Vind jij het belangrijk dat de Romaanse Kerk een levende functie heeft in Marum en omgeving?
En dat er leuke dingen worden georganiseerd in de kerk? En wil je je inzetten om die activiteiten mogelijk te maken en te organiseren samen met een leuke club van vrijwilligers.
Dan willen we je leren kennen.

De Romaanse kerk van Marum is een van de oudste bakstenen bouwwerken in de provincie en stamt uit de 12e eeuw. Het is een van de ongeveer 100 kerken die in beheer zijn bij de Groninger Kerken. Deze stichting stelt zich ten doel om historische, Rijksmonumentale kerkgebouwen in de provincie Groningen in stand te houden en het bevorderen van de belangstelling hiervoor.
De kerken van de Groninger Kerken hebben een Plaatselijke Commissie. Deze commissies organiseren activiteiten die in en om de desbetreffende kerk plaatsvinden, zoals exposities, lezingen en rondleidingen. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor de verhuur van de kerk. Vrijwilligers van Plaatselijke Commissies houden zich tevens bezig met de dagelijkse gang van zaken van de kerk.

De Plaatselijke Commissie van Marum heeft een bestuur en een aantal vrijwilligers. Voor ons bestuur zoeken wij een voorzitter met een inspirerende inbreng en die wil meehelpen om de activiteiten te organiseren. Ons doel is een plek te creëren in een historische monument voor leuke activiteiten maar ook voor herdenkingen. Deze activiteiten zijn o.a. Fietstocht met Concertjes, Kunst in Kerkenpad, Open Monumentendag, 4-Mei herdenking en concerten. En ook verhuur van de kerk voor repetities van koren, trouwerijen, kerkdiensten, uitvaarten met of zonder klokluiden, vergaderingen en nog veel meer.

Vind jij dat deze activiteiten moeten blijven en dat de kerk daarmee een actieve rol houdt in Marum en omgeving? Heb je een goed netwerk of wil je dat uitbreiden, dan ben je hartelijk welkom om je bij ons aan te sluiten. De Plaatselijk Commissie nodigt je graag uit voor een kennismaking. Stuur een email naar info@romaansekerkmarum.nl


Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers!

Wil jij je inzetten om in de Romaanse Kerk activiteiten te ondersteunen en samen met andere vrijwilligers leuke dingen te organiseren? Sluit je dan bij ons aan. Wij willen met onze Plaatselijke Commissie een plek creëren voor leuke activiteiten zowel als voor herdenkingen. Deze activiteiten zijn o.a. Fietstocht met Concertjes, Kunst in Kerkenpad, Open Monumentendag, 4-Mei herdenking en concerten. En ook verhuur van de kerk voor repetities van koren, trouwerijen, kerkdiensten, uitvaarten met of zonder klokluiden, vergaderingen en nog veel meer.
Vind jij dat deze activiteiten moeten blijven en vind jij dat onze historische kerk gebruikt moet worden zodat de kerk daarmee een actieve rol houdt in Marum en omgeving? Dan ben je hartelijk welkom. De Plaatselijk Commissie nodigt je graag uit voor een kennismaking. Stuur een email naar info@romaansekerkmarum.nl